Vintage als merkkleding modetrend

De merkkleding mode kent elk seizoen weer nieuwe prachtige collecties en het is leuk om te zien dat er voor de lente in het jaar 2013 geknipoogd wordt naar het verleden. Vintage is namelijk volgend jaar in het voorjaar helemaal hot en de merkkleding is dan onder meer te zien met een mediterraans tintje. Met vintage mode wordt kleding bedoeld die in de vroegere jaren het modebeeld bepaalde. Bijvoorbeeld de mode in de jaren twintig of in de jaren zestig. Echte vintage betreft tweedehands kleding uit de periode 1920 tot 1980.

Vintage mode
Vintage kleding is al wat langer in de mode. Zo heeft Julia Roberts bijvoorbeeld tijdens de bekende uitreikingen van de Oscar een vintage Valentinojurk gedragen. En wat te denken van de gelimiteerde partij smokings van Yves Saint Laurent uit 1966, waar decennia later per stuk duizenden euro’s voor werden betaald. De trend van het dragen van vintage mode zet zich door in het voorjaar van 2013. De ontwerpers brengen zachtheid in de ontwerpen en benadrukken voor de dameskleding de vrouwelijke vormen.

Bloesjes zonder kraag
Een van de opvallende kledingstukken die je zeker tegen zult komen in de lente van 2013 is de jurk met bloemen en een riem als opvallende accessoire. Naast deze vrolijke jurk met mediterrane invloeden trekken de bloesjes zonder kraag de aandacht. De bloesjes zonder stijve kraag benadrukken eveneens de mediterrane sfeer en geven een gevoel van vrijheid. Ook de bloesjes met een schuine hals zullen de komende lente onderdeel gaan vormen van het straatbeeld. Verder zal merkkleding met het thema tropical paradise in de zomer van 2013 weer de modetrend zijn.