Collectie merkkleding van Mattijs van Bergen gepresenteerd in Istanbul

De nieuwe collectie merkkleding mode van Mattijs van Bergen is dit keer gepresenteerd tijdens een spetterende modeshow in Istanbul. De bekende modeontwerper heeft een prachtige collectie jurken, shirts en rokken met een variatie aan dessins en kleuren laten zien. De presentatie vond plaats in samenwerking met het Nederlandse mode- en kunstplatform Salon tijdens de eerste editie van het Istanbul Design Biënnale.

Merkkleding mode met variatie aan dessins
Het is de eerste keer dat de modeontwerper gekozen heeft voor het verwerken van verschillende dessins in de kleding. De ontwerper zelf liet weten er eerst nog aan te moeten wennen, maar er wel enorm tevreden mee te zijn. De nieuwe modecollectie geeft hem zelfs aanleiding om vaker te gaan werken met dessins. Het straalt namelijk vrolijkheid en blijheid uit.

Mix van materialen
De combinatie van verschillende dessins was niet het enige opvallende element van de merkkleding. Ook de mix van materialen in de kleding was duidelijk aanwezig, zoals de spannende jurk die gemaakt is van wit katoen met penseelstreken en lamé in een fuchsiakleur. Een korte wijde rok en een top werden van een combinatie van een oranje glanzende stof en geweven ikat gemaakt. De ontwerper heeft de nieuwe collectie kleding met een combinatie van materialen eigenlijk uit noodzaak gemaakt. Nieuwe materialen zijn kostbaar en de ontwerper beschikt wel over een grote voorraad aan prachtige stoffen. Overigens heeft de ontwerper wel nieuwe stoffen op Aruba en in Istanbul aangeschaft om deze met de eigen beschikbare stoffen te combineren. De ontwerper had bijvoorbeeld een lap stof met tijgerprint in de kleuren rood en blauw, die nog door Yves Saint Lauren is ontworpen. Die stof werd gebruikt om een prachtige top van te maken.