Veel shows van merkkleding mode tijdens Amsterdam Fashion Week

Deze week is het zover, want dan start de achttiende editie van de merkkleding Amsterdam Fashion Week. Dit evenement is volledig gericht op mode met natuurlijk veel aandacht voor merkkledingmode en vindt twee keer per jaar plaats in Amsterdam. Dit keer wordt het professionele deel georganiseerd in de Gashouder. Genodigden kunnen gaan kijken naar de fantastische catwalkshows, maar er is ook ruimte om het grote publiek met de nieuwste collecties kennis te laten maken. Voor het grote publiek is er namelijk met het AIFW Downtown een speciaal programma beschikbaar, dat onder meer bestaat uit exposities en feesten, die verspreid over de stad Amsterdam gehouden worden.

Recordaantal catwalkshows
Deze keer vinden er tijdens de Amsterdam Fashion Week een recordaantal catwalkshows plaats van bekende ontwerpers van merkkledingmode, bruidsjurken en van beginnende ontwerpers. In totaal worden er vijfendertig shows gehouden, waarbij de catwalkshows nu verspreid over twee verschillende ruimten worden georganiseerd. Daardoor is ook het grote aantal shows mogelijk, want voorheen werden er in één ruimte in totaal twintig catwalkshows gehouden.

Openingsavond
Op woensdag 23 januari is de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week en kunnen de genodigden onder meer kijken naar shows van People of the Labyrinths en iNDiViDUALS. De Amsterdam Fashion Week duurt tot en met zondag 27 januari, waarbij verschillende ontwerpers hun creaties presenteren, zoals Tony Cohen, Winde Rienstra, Sjaak Hullekes, Spijkers en Spijkers en Claes Iversen. De Amsterdam Fashion Week werd voor het eerst in 2004 georganiseerd met als doel om Amsterdam en Nederland op het gebied van merkkledingmode een internationale uitstraling te geven.

Merken
Benieuwd naar de nieuwe collecties van merken als: Alix, Josh V, Marc Cain, Liu Jo, Ted Baker, Zizo en vele andere? Kom dan langs bij Anna Xqlusive, dameskleding zaak Meppel om al deze prachtige collecties zelf te bewonderen, passen en kopen. Tot snel!