Show Hans Ubbink

Amsterdam – Gisteren waren wij aanwezig bij de presentatie van de nieuwste zomercollectie 2012 van Hans Ubbink. In de prachtige Amsterdamse Lasloods op de NDSM werf mochten we genieten van een romantische show voor mannen en vrouwen.

De show van de ontwerper was vorig jaar wat uitbundig, maar dit seizoen koos hij voor romantische en elegante vrouwelijkheid en strak gesneden pakken voor mannen. De collectie is geïnspireerd door de positieve naoorlogse spirit. Ook al ligt de inspiratie in het verleden, toch is de collectie opvallend modern.

We zagen veel contrasten voorbij komen, zoals mat versus glans en veel opvallende lijnen en vormen die extra pit gaven aan de stukken. Voor de dames stonden vooral soepele zacht gebreide vestjes, jurkjes, tops en T-shirts in jersey en fijne knits centraal.

Voor mannen ging het vooral om oog voor details en afwerking. Wij waren vooral heel erg weg van de grote jumpers en blazers voor heren, die we eigenlijk zelf ook goed zouden kunnen dragen. Daarnaast maakte voetballer Evgeniy Levchenko zijn debut op de catwalk, speciaal voor de show van Hans.

show