Invloedrijkste Londenaren op het gebied van merkkleding

Elk jaar weer komt de Britse krant The Evening Standard met een lijst van de duizend invloedrijkste Londenaren. Een groot deel van de mensen die op de lange lijst prijken hebben betrekking op merkkleding in de breedste zin van het woord. Overigens is het geen lijst die tot een top duizend leidt, maar zijn de namen in willekeurige volgorde weergegeven. Op de lijst van The London’s 1.000 Most Influential People 2012 staan in elk geval meerdere modeontwerpers van merkkleding vermeld.

Invloedrijke modeontwerpers merkkleding
Op de lange lijst met duizend namen komen een groot aantal Britse modeontwerpers van merkkleding voor, waaronder Sarah Burton, Paul Smith, Stella Mc Cartney en Phoebe Philo. Naast de modeontwerpers van merkkleding komen er ook namen voorbij, die als stijlicoon door het leven gaan. Kate Middleton en Alexa Chung voeren daarbij de boventoon als stijlicoon en op het gebied van fotografie komen namen voorbij, zoals Mario Testino en Nick Knight.

Modellen
Ook de modellen die bekende merkkleding dragen ontbreken uiteraard niet op de lijst van de invloedrijkste Londenaren. De bekende modellen van exclusieve merkkleding die op de lijst voorkomen zijn onder meer Lara Stone, Rosie Huntington-Whiteley, Natalia Vodianova en Jourdan Dunn. Overigens is bekend dat David Beckham het niet alleen druk heeft met voetbal, maar ook met de mode. Zo wordt er in samenwerking met H&M een bijzondere kerstcollectie ontworpen in aanvulling op de bodywear lijn. Het is dus prima mogelijk om betaalbare merkkleding aan te schaffen, zoals een heerlijke loungebroek of een ochtendjas die van een capuchon is voorzien