Gewone mannen stelen de show bij D&G

Studenten, kappers, schilders en obers. Dit waren onlangs de sterren van Dolce & Gabbana, tijdens de Milaan Fashion Week. De mannen waren letterlijk van de straat geplukt en showden de nieuwe collectie van het Italiaanse topmerk.

Zeventig gewone Sicilianen in plaats van de standaard modellen. Volgens Steffano Gabbana een weloverwogen keuze. ‘Mode is voor echte mensen en dan moet het ook door echte mannen worden getoond.’

De ontwerper lijkt hiermee in te spelen op de mening van steeds meer van zijn collega’s dat het niet meer kan om broodmagere modellen te gebruiken. Dus liever mannen en vrouwen die passen in het toonbeeld van alledag.

Ondanks dat de mannen niet de ervaring en finesse van echte modellen hadden, zorgde de finale van de D&G-show voor veel enthousiasme. Het publiek klapte onder meer voor de mooie combinatie van donkere kostuums en witte jassen. De rest van de collectie wordt vooral gedomineerd door monochroom linnen, zijde, lichte wol en chiffon. Op de Milaanse catwalk werd bovendien duidelijk dat D&G een voorkeur heeft voor horizontale strepen en drukke prints en patronen.

D&G heren mode